uitvaart fotografie 

Een uitvaart is vaak een emotioneel beladen dag. In korte tijd hebben jullie waarschijnlijk veel aandacht aanbesteed en tot in de kleinste details alles uitgedacht om er een mooi afscheid van te maken. Het kan mooi zijn om een uitvaart te laten fotograferen, zodat u het op een later tijdstip nog eens terug kan kijken. Een belangrijk onderdeel als rouwverwerking of een mooie herinnering van een waardig afscheid. Evelien Hogers Fotografie helpt jullie graag bij het vastleggen van deze dag, als voormalig verpleegkundige in de terminale zorg & als fotograaf weet zij de juiste setting voor zich zelf te creëeren om er een mooi beeld van te maken. 

Veel foto's zullen in tegenstelling tot mijn andere reportages in zwart/wit zijn. Mochten jullie de foto's liever in kleur wensen dan is dit mogelijk. 

Wat leg ik vast tijdens een uitvaart?

Als ik een uitvaart fotografeer dan leg ik dit vast in de vorm van een reportage, de kleinste details waar jullie aandacht aan hebben besteed zal ik fotograferen. Zoals bijvoorbeeld de bloemen, de keuze voor de kist, mogelijk een kaars die speciaal bij de kist is neergezet. Maar ook fotografeer ik dierbare momenten zoals een kus, knuffel of een hand op je schouder. Het laatste moment van afscheid nemen van de kist is ook vaak een mooi moment om te fotograferen, een laatste hand op de kist of mogelijk wel een kus op de kist. Maar ook de sprekers zullen worden vastgelegd. Wat ik zelf heel mooi vind is het moment dat de kist wordt gesloten, dat is het echte laatste afscheid van jullie geliefde. Het is fijn om ook een deel van de receptie te fotograferen, omdat dit een moment van samenkomen is en jullie veel steun van jullie naasten zullen ervaren. 

Extra informatie uitvaart fotografie

Vooraf zal ik jullie wat vragen per mail toesturen, waarin ik graag meer informatie ontvang over wat jullie graag vastgelegd willen zien en hoe de dag er ongeveer zal uitzien. Willen jullie bijvoorbeeld alleen de rouwstoet, de ceremonie of het sluiten van de kist gefotografeerd dan kan dat allemaal. Ik kan er ook vanaf het begin van de dag tot na de receptie bij zijn, alles is mogelijk. Soms is het ook mogelijk om de kosten te verhalen bij de uitvaartverzekering, vraag hiernaar bij de uitvaartondernemer.

Indien jullie fotografie wensen op de uitvaart is het handig om bij de ingang een bordje te plaatsen dat er foto's worden gemaakt in opdracht van de familie, zodat de gasten van mijn aanwezigheid weten. Alle foto's zijn voor jullie persoonlijk besteld en die ontvangen jullie via een online gallery in hoge resolutie. Het is ook mogelijk om een mooi album van de foto's te laten maken. In overleg gebruik ik mogelijk een foto om mijn toekomstige klanten te kunnen laten zien of een detailfoto waarin geen gezichten herkenbaar op staan. 

Wat kost een reportage voor een uitvaart?

tarieven-uitvaart2018.jpg

Extra opties

Het is mogelijk om luxere foto-albums of om meerdere mini-albums bij mij te bestellen. Een los mini-album kost €75 extra en een luxe album is beschikbaar vanaf €300 (20x30cm en 30 pagina's & luxe box).

Boek Evelien als jullie uitvaart fotograaf

Een uitvaart is vaak op korte termijn, zorg er daarom voor om zo snel mogelijk contact met mij op te nemen zodat ik die dag voor jullie kan vrij houden of maken. Of dat ik jullie kan helpen met het vinden van een andere geschikte uitvaart fotograaf. Mijn werkgebied is voornamelijk regio Amsterdam, maar ik sta open om verder te reizen indien dit binnen mijn agenda past. Reiskosten zijn tot 25km inclusief, daarna kost het 0,25cnt per kilometer. Neem contact met mij op via mijn contactpagina en vermeld hierbij ook uw telefoonnummer, zodat wij even met elkaar kunnen bellen.